Bojler csere

Bojler csere szolgáltatásunk bemutatása:

A bojler csere pontosan akkor szokott bekövetkezni, amikor az emberek többsége egyáltalán nem számít rá. Általában egy 20 éves bojler az, ami általában már cserére szorul főleg akkor, ha 5-10 éve nem is volt karbantartva. Ha a csere ideje bekövetkezik, akkor többféle kérdés is felmerülhet. Mekkora és milyen típusú bojler az, ami kiszolgálja a házban lakók kényelmét és hosszabb ideig szolgálatunkban áll különösebb meghibásodás nélkül.

A megfelelő bojler kiválasztása után mi szakszerűen elvégezzük a bojler felszerelését. A régi bojlert minden esetben áramtalanítjuk és a következő lépés a víz leeresztése lesz. A vizet a biztonsági szelepen keresztül lehet leereszteni, de típus függő, mert lehet, hogy már a leszerelés után kell a vizet leereszteni belőle. A víz kifolyatása közben a hálózati kábelek kikötése következik. Ha ez meg van, akkor jöhet a bojlerek kicserélése. A régit leszereljük, és az újat felszereljük. Abban az esetben, ha a méretek az új és a régi bojler között megegyezőek és a felfogás is azonos helyen igényli az illesztést, akkor nincsen sok gond, mert a csere hamar megvalósul. Ha azonban a felfogatás távolsága nem egyezik, akkor a régit el kel távolítani és egy újat felhelyezni, amely már illik az új bojlerhez. A felfogatást két furattal, bojlertartó tiplivel és csavarral oldjuk meg. Az új bojler felhelyezése után egy új biztonsági szelepet szerelünk fel és bekötésre kerül a plexi cső is. A teljes szerelés után jöhet az üzembe helyezés, azaz a bojlert fel kell tölteni meleg vízzel. Ezt a melegvízcsap megnyitásával és a bojler feltöltő csap megnyitásával végzem el. Ha a vízcsapnál meleg víz normális nyomással érkezik, akkor a bojler már meg is telt meleg vízzel. Következő lépésként az áramellátását kell megoldani a bojlernek. Az áramot most kell visszakötni és a biztosítékot is vissza lehet kapcsolni. Az ellenőrzés folyamata a legutolsó, amellyel szakszerűen megállapítást nyer, hogy üzembiztos a készülék. Akkor történt meg jól a szerelés, ha a bojler stabilan áll a falon és nem billeg, a bekötéseknél nem tapasztalható vízfolyás, és ha feszültség alá helyeztük a bojlert, akkor a visszajelző lámpa világít.

Bojlercseréhez érdemes minden esetben szakember segítségét kérni, hiszen ha nem várt gondok fordulnak elő szerelés közben akkor azt csak egy szakember tudja orvosolni.
Most, hogy a végére értünk a cégünk és szolgáltatásink bemutatásán mi a véleményed? Tudnánk neked segíteni? Ne feledd, nincs olyan amit ne lehetne megcsinálni és mi mindenre garanciát adunk! Kapcsolat