wc duguláselhárítás
Az ingatlantulajdonosok egyik rémálma, hogy az otthonukban keletkező dugulások elhárítása falbontással jár együtt. Néhány évvel ezelőttig még egyáltalán nem volt meglepő, ha a lefolyóktól távol eső dugulásokat a szakemberek bontással próbálták meg orvosolni, ettől azonban ma már csak ritkán kell tartani. A modern duguláselhárító gépekkel és egyéb professzionális megoldások segítségével ugyanis a dugulások a legtöbb esetben a helyzetüktől függetlenül is könnyedén megszüntethetők.

Hogyan lehet falbontás nélkül meghatározni a dugulás pozícióját?

A dugulások pontos helyének felméréséhez a szakemberek kamerás csatornavizsgálatot hajtanak végre. Ennek keretein belül egy berudaló segítségével olyan speciális kamerát engednek a csatornába, ami akár teljes csőszélességben is tud látni. A felszínen elhelyezett monitoron keresztül a szakember pedig élőben figyelheti a rendellenességeket és az esetleges dugulásokat. A munkát mindenképpen érdemes elvégeztetni akkor, ha a tulajdonos állandó jelleggel visszatérő dugulásokról számol be. A precíz vizsgálattal a duguláselhárítás gyorsabbá és egyszerűbbé válhat, hiszen a szakembernek nem kell találgatnia, vajon hol alakult ki akadály a rendszerben.

A dugulások kiváltói a legtöbbször teljesen hétköznapi okok, például a lefolyók használata során a rendszerbe kerülő zsíros és egyéb állagú szennyeződések. Olykor viszont ezektől teljesen eltérő tényezők is dugulásokat hozhatnak létre. Egy elöregedett, befelé türemkedő tömítőgyűrű vagy a csövekbe benőtt gyökérzet mind dugulások kiindulópontjaként szolgálhatnak. Mivel a legjobb módszer még mindig a megelőzés, célszerű olyan eszközöket használni, amelyek megvédik a lefolyót a szennyeződések bejutásától. Ez lehet egy hajfogó, egy szűrő vagy egy komolyabb zsírfogó berendezés is.

Hogyan zajlik a duguláselhárítás bontás nélkül?

A csatorna távolabbi pontjain keletkezett dugulások megszüntetésének egyik leghatékonyabb módszere a womás csatornatisztítógép alkalmazása. Az eszközt egy motor működteti, aminek teljesítménye lehet kisebb vagy nagyobb is. Az utóbbi kizárólag kültéren vethető be, hiszen a gép olyan nagynyomással tisztítja a csövek belsejét, ami ritkán, de törésekhez is vezethet. Ha ez a helyzet az ingatlanon belül áll fenn, a duguláselhárítás könnyen falbontással végződhet.

A womás gépek egyik legfőbb tartozéka a tömlő, aminek végére különféle fejek csatlakoztathatók. A speciális gyökérvágó fejjel például a gyökérbenövések is gyorsan szétzúzhatók. A gép ezáltal falbontás nélkül , azonnal képes megszüntetni a legmakacsabb dugulásokat is. Mivel a womás tisztítás csak és kizárólag ép hálózaton belül kivitelezhető, a műveletet kamerás csatornavizsgálatnak kell megelőznie.

Profi segítség a nehéz helyzetekben

Cégünk munkatársai egytől-egyig tapasztalt szakemberek, akiknek nem jelent gondot a duguláselhárítás bontás nélkül. Legyen szó bármilyen, az Ön otthonában keletkezett dugulásról, a kollégáink a nap 0-24 órájában vállalnak csatornatisztítási feladatokat. Szolgáltatási körzetünk Budapest és a főváros vonzáskörzetébe tartozó településekre terjed ki. Vegye igénybe profi segítségünket még ma!
Most, hogy a végére értünk a cégünk és szolgáltatásink bemutatásán mi a véleményed? Tudnánk neked segíteni? Ne feledd, nincs olyan amit ne lehetne megcsinálni és mi mindenre garanciát adunk! Kapcsolat