mosogató duguláselhárítás

Hogyan valósítható meg a duguláselhárítás házi praktikákkal?

Ha dugulás lép fel valamelyik vizes helyiségben, a szakember felkeresése előtt érdemes megpróbálkoznunk néhány jól bevált házi módszerrel. Ezek kivétel nélkül, a leleményes háziasszonyok több évtizedre visszanyúló tapasztalatait veszik alapul.

Az otthoni duguláselhárítás lépései a következőképpen történhetnek:

  • 1. Mivel a legtöbb szennyeződés a meleg hatására feloldódik és távozik, olykor elegendő lehet a lefolyó forró vizes átöblítése is. A praktikát akár a megelőzésre is használhatjuk, főleg a zsíros lerakódásoknak kitett konyhai mosogatók esetén.

  • 2. Ha a forró víz nem oldja meg a dugulást, jöhetnek az olyan ismert duguláselhárítás eszközök, mint a pumpa vagy a csőgörény. Ezeket azonban beszorult idegen tárgyaknál ne alkalmazzuk! Amennyiben van rá lehetőség, a nagyobb lefolyókból kézileg is megpróbálhatjuk eltávolítani a dugulásokat. A padlóösszefolyó duguláselhárítás során például kifejezetten ajánlani is szokták ezt a módszert a szakemberek.

  • 3. Amennyiben egyik technika sem hozta meg a sikert, még mindig bevethetünk házilag előállított duguláselhárítás szereket.

Melyek a legjobb otthoni duguláselhárítás szerek?

A szódabikarbóna szinte minden konyhai és kamrai polcon megtalálható termék. A háztartásokban hosszú ideje széles körben használatos nem csak a sütés, de a takarítások során is. A duguláselhárítás kivitelezéséhez fél bögre szódabikarbónát szükséges a lefolyóba öntenünk, amihez egy kis ecetet kell adagolnunk. A két anyag reakciójának köszönhetően keletkező hab intenzív tisztító erővel bír. Mivel kitölti a teret, olyan helyeken is kifejti a hatását, ahová a mechanikus eszközökkel nem mindig jutunk el. Ha esetleg éppen nincs otthon szódabikarbóna, sütőporral is helyettesíthetjük.

A trisó a bolti vegyszerek megjelenése előtt a háziasszonyok kedvelt vízkőoldója volt. Még mai napig kapható, ráadásul az ára is nagyon kedvező. A tökéltes eredmény eléréséhez elegendő néhány kanállal a lefolyóba öntenünk, némi forró víz kíséretében. Ahhoz, hogy a trisó kiválóan működhessen, érdemes néhány órát hagyni neki.

Fontos, hogy ha a duguláselhárítás házi módszerei nem válnak be, ne késlekedjünk a vízvezeték szerelő felkeresésével. A tapasztalt duguláselhárító szakember gyorsan és falbontás nélkül is megoldhatja a problémákat.
Most, hogy a végére értünk a cégünk és szolgáltatásink bemutatásán mi a véleményed? Tudnánk neked segíteni? Ne feledd, nincs olyan amit ne lehetne megcsinálni és mi mindenre garanciát adunk! Kapcsolat