Kád duguláselhárítás: kád duguláselhárítás házilag?
A fürdőszobai dugulások sok kellemetlenséget okozhatnak, különösen akkor, ha a reggeli készülődés alatt lépnek fel. A nehezen hozzáférhető lefolyó miatt a kád dugulása Ráadásul a figyelmeztető jelek sem mindig egyértelműek. Ha azonban kellemetlen szagok törnek fel a lefolyóból, nehezen folyik le a víz, vagy pangás tapasztalható, mindenképpen gondolni kell erre a lehetőségére.

Kád duguláselhárítás házilag?

Mivel a kád lefolyója mindennapos és intenzív használatnak van kitéve, a dugulás nem számít ritka jelenségnek. Dugulást eredményezhetnek például a lerakódott szappan és balzsammaradványok, valamint a lehulló hajszálak. Jó hír viszont, hogy a kád duguláselhárítása akár egyszerű, házi módszerek bevetésével is lehetséges.

A duguláselhárítás lépései során csupán arra kell figyelni, hogy a kád lefolyóját semmilyen körülmények között sem szabad szétszerelni. A kád lefolyójának megbütykölésével ugyanis könnyedén bontáshoz vezető károkat lehet okozni. Elmozdulhat a helyéről a szifon vagy rosszabb verzió szerint le is eshet.

A házi megoldások közül a forró vizes átöblítés viszonylag egyszerűen kivitelezhető. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy adag forró vízzel átmosni a lefolyót. Ha a dugulás hátterében szappanlerakódások állnak, a probléma hamar megszűnik. Amennyiben a forró víz mégsem hozta meg a várt eredményeket, érdemes egy próbát tenni a háziasszonyok kedvelt hagyományos tisztítószerével, a szódabikarbónával. Egy bögrényi szódabikarbóna mellé hasonló mennyiségben kell a lefolyóba ecetet vagy citromlevet önteni. A képződő, sűrű állagú hab betölti a lefolyót, és feloldja a lerakódásokat.

A makacsabb dugulások ellen a boltban vásárolt lefolyótisztító szerek is bevethetők, ezeket azonban mindig a flakonon feltüntetett utasítások szerint kell használni. A granulátumnál azonban kiemelten figyelni kell a megfelelő arányokra, hogy ne maradjanak olyan apróbb darabkák a szer után, amelyek maguk is dugulást okozhatnak. Ha a házi módszerek nem jártak sikerrel, nem marad más hátra, mint a szakember segítségének igénybevétele.

Mivel Magyarországon a régebbi építésű lakóházakban a fürdőkád lefolyóit sokszor bebetonozták, ezért a mestereknek sincs könnyű dolguk. Bontás nélkül ilyenkor az egyetlen lehetőség a kézi duguláselhárítás, ami általában valamilyen kisebb méretű csőgörénnyel vagy egy vízsugaras átmosással történik. A szakemberek egy része a vízsugár előállításához a zuhanyrózsát használja. Leszereli a fejet, majd a gégecsövet megpróbálja minél közelebb juttatni a lerakódáshoz. Olykor a nagyobb víznyomásért a túlfolyót is lezárják egy ruhaanyaggal.

Abban az esetben, ha van a kád egy padlóösszefolyóval van összeköttetésben, azon keresztül is meg lehet kísérelni a kád duguláselhárítás végrehajtását. A modernebb kádaknál már egy külön szerelőnyílás található, ahonnan a szerelők el tudják érni a csöveket, valamint a szifont.

Profi segítségre van szüksége?

Ha minden próbálkozás ellenére sem sikerült feloldania a kádban keletkező dugulást, keresse cégünket a megadott elérhetőségeken! Munkatársaink nagy tapasztalattal vállalnak azonnali duguláselhárítás feladatokat Budapest és környéke vonzáskörzetében. Vegye igénybe duguláselhárítás szolgáltatásunk még ma!
Most, hogy a végére értünk a cégünk és szolgáltatásink bemutatásán mi a véleményed? Tudnánk neked segíteni? Ne feledd, nincs olyan amit ne lehetne megcsinálni és mi mindenre garanciát adunk! Kapcsolat