lefolyótisztító

A lefolyótisztító szerek az otthonokban bekövetkező dugulások megszüntetésére szolgálnak. Sokkal fontosabb azonban a megelőzés. Ha komolyabb dugulásról van szó, sokszor sajnos a csőgörény sem segíthet, bár erre nagyon sokan megesküsznek. Rengeteg egyéb módszer is létezik a dugulások elhárítására, ilyen a szerelő kihívása, a WC pumpa és társai.

A lefolyótisztító többféle kiszerelésben és összetételben is kapható:

A lefolyótisztító granulátumok többféle anyagból tevődnek össze. A legtöbb esetben olyan alapanyaguk van, ami vízzel érintkezve lúgot alkot. Ez a lúg némi alumíniummal keveredve oxidációba kezd és hőt valamint gázt is termel. Ez lesz az a szer, amely a dugulásokat elhárítja, illetve megelőzi. Ez a termelődő gőz képes lesz arra. hogy a lerakódásokat akár teljesen megszüntesse, szétroncsolja. Ezeknél a szereknél általában forró vízzel kell leönteni a granulátumot és így indíthatjuk be a folyamatot, amely a dugulást megszünteti. Ha azt szeretnénk, hogy hatásos legyen ez a „kezelés” akkor mindenképpen dugaszoljuk be a lefolyót, hogy ott tudja kifejteni hatását ahol éppen szükséges. A granulátumok használata előtt a gumikesztyűt mindenképpen vegyük fel, nehogy a bőrünkkel érintkezzen. A granulátumok képesek nagyon csúnya égési sebesüléseket okozni. Használat közben pedig arra vigyázzunk, hogy a lerakódás mentesítés folyamata közben felszálló gázokat még véletlenül se lélegezzük be és a szemünkbe se kerüljön. Ha az előírt mennyiségnél több lefolyótisztító granulátum kerül a csövekbe, akkor azokat károsíthatja is. Erre nagyon érdemes különös figyelmet fordítani és mindig megnézni a megfelelő adagolást, hiszen ha rosszul adagoljuk, akkor lehet, hogy hívhatjuk azon nyomban a vízvezeték szerelőt egy csőcserére.

A lefolyótisztító szerek másik népes családja a folyékony illetve a gél állagú tisztítók, amelyeket nagyon jól elzárt helyen kell tárolnunk, főleg ha kisgyermekek is vannak a családban. Mindig olyan helyre tegyük otthonunkba, ahol hűvös van, a tűző nap nem tesz túl jót nekik. Ha télen a kültérre helyezzük, akkor számolnunk kell azzal, hogy hatásfokuk csökkeni fog. Biztosan mindenki megtalálja otthonán belül a legideálisabb megoldást. Ezek a szerek már kevésbé agresszívan viselkednek, mint az előzőekben említett társaik. Kesztyűt itt is érdemes használni és a szellőztetésre is oda kell figyelni.

A folyékonyak kevésbé hatásosak, mint a gél lefolyótisztító szerek. A folyékonyakkal az a baj, hogy a vízzel azonnal elkeverednek és nem képesek pontosan oda eljutni, ahol a dugulás van, hanem szépen lefolynak a lefolyóban úgy, hogy nem is tudják közben kifejteni jótékony hatásukat. Ha lehetőségünk adódik, akkor használat közben viseljünk védőszemüveget, bár tudjuk, hogy ez nem minden háztartásban található meg. Mégis azt javasoljuk érdemes beszerezni egyet. Sokkal fontosabb a szemünk világa, mint a dugulás elhárítása bármi áron! Már egy apró csepp is nagyon veszélye lehet, ezért fontos az óvatosság. Minden egyes tisztítószeren – legyen az bármely márka – megtalálható a használati utasítás. Ezt nem véletlenül tüntetik fel a gyártók. Mindig e-szerint járjunk el és akkora adagban amekkorát előírnak. Ha nem jártunk sikerrel, egyik szerrel sem, akkor bizony jöhet a duguláselhárító csapat, akik nagyon gyorsan és szakszerűen fogják a teljes dugulást megszüntetni. Nem érdemes a csatornagörénnyel és egyéb házi praktikákkal próbálkozni, hiszen akár súlyos károsodásokat is szenvedhet a csatornarendszerünk. Bízzuk ezt inkább a szakemberekre.
 • Ronett lefolyótisztító a makacs dugulások ellen:


  Ronett lefolyótisztító
  A Ronett lefolyótisztító egy nagy hatékonyságú, gél formátumban forgalmazott tisztítószer, amely a dugulásokat igen eredményesen szünteti meg. A gél állagnak köszönhetően mindig azon a ponton fejti ki hatását, ahol a leginkább szükséges. A gél a tisztítás mellett hatékonyan fertőtlenít és a lefolyókból felfelé áradó kellemetlen szagokat is nagy hatékonysággal blokkolja. Leginkább a szerves eredetű dugulások esetén érdemes használni, hiszen ekkor a legoptimálisabb a hatása. Bármilyen anyagú lefolyócső esetén bátran alkalmazható. Általában heti szinten érdemes használni, mégpedig úgy, hogy 100 vagy 200 ml folyadékot kell önteni a lefolyóba. A gél segít a jövőbeni dugulások és esetleges lerakódások elkerülésében.

  A Ronett lefolyótisztító használata:

  Minden használatkor biztosítsuk a megfelelő szellőzést és a Ronett lefolyótisztító gőzét doha ne lélegezzük be. Ha háztartásban alkalmazzuk, akkor is javasolt a gumikesztyű használata. A Ronett lefolyótisztító erősen maró hatású, ezért a bőrrel ne érintkezzen, erre nagyon oda kell figyelni. Ha mégis a ruhánkra fröccsen, akkor érdemes azt azonnal levenni és azt a részt ahová a vegyület cseppent azonnal vízzel letisztítani.

  A mosogatás, a mindennapos fürdések és a WC használat során is nagy mennyiségű zsír keletkezik, illetve szappanmaradék vagy esetleg haj és papír. Ha nem cselekszünk időben, akkor ezek dugulásokat fognak okozni. érdemes a Ronett lefolyótisztítót a heti takarítások alkalmával folyamatosan bevetni, hogy még véletlenül se következzen be a dugulás. A rendszeres karbantartás mindig sokkal egyszerűbb és olcsóbb, mint a duguláselhárítást megfizetni.
 • A gél állagú Mexa lefolyótisztító


  Mexa lefolyótisztító
  A Mexa lefolyótisztító nagyon praktikus gél formátumban vásárolható meg, így még a legmakacsabba szennyeződéseket is eltávolítja, amelyek a dugulást okozták. A rendkívül gyorsan ható gél a csőrendszerben lerakódott szappanmaradékot, hajat, egyéb más szerves szennyeződéseket tisztítja ki igen hatékonyan. A dugulások megelőzésére a háztartásokban előnyös a használata. Érdemes a heti takarítások alkalmával a termék leírásban meghatározott mennyiségű gélt a lefolyókba önteni, így a későbbi dugulásokat is elkerülhetjük.

  Mire vigyázzunk a gyorsan ható Mexa lefolyótisztító használata közben:

  Ha a lefolyótisztító véletlenül kiömlik, akkor bő vízzel érdemes az adott felületről eltávolítani minél előbb, hogy maradandó károsodást ne okozzon. A lefolyótisztítót érdemes minden háztartásban alkalmazni, hiszen a maradandó dugulásokat ezáltal elkerülhetjük és nem szükséges a későbbiekben egy nagyobb kiadást eszközölni annak érdekében, hogy a duguláselhárítás megtörténjen. Azok, akik minőséget keresnek kedvező áron bátran döntsenek a Mexa lefolyótisztító gél mellett.
 • Kret lefolyótisztító, amely gél formátumban kapható


  Kret lefolyótisztító
  A Kret lefolyótisztító a háziasszonyok legjobb barátja, hiszen a makacs dugulásokat is rövid idő alatt képes eltávolítani. A háztartásokban megtalálható lefolyókat érdemes heti egyszer, általában a takarítások alkalmával használni, hogy elejét vegyük a nem kívánt dugulásoknak. A háztartásokban a következő anyagok képesek dugulásokat okozni: papír, zsír, olaj, haj…

  A Kret lefolyótisztítóval óvatosan takarítsunk:

  Minden esetben ügyeljünk arra, hogy gyermekektől elzárva tartsuk. Ha mégis bekövetkezik a legrosszabb és a gyermek lenyeli, akkor azonnal öblítsük ki a száját hideg vízzel és vigyük orvoshoz. Aki belélegzi a szert, azt azonnal vigyük ki friss levegőre és jó pár percig biztosítsuk számára a friss oxigént.

  Ha véletlenül a bőrrel érintkezik takarítás közben a szer, akkor azonnal öblítsük le alaposan. Ha az óvintézkedéseket betartjuk és a Kret lefolyótisztító használata közben gumikesztyűt viselünk, akkor semmi gondunk nem lehet és a dugulásokat is rövid idő alatt megszüntethetjük, vagy megelőzhetjük. A megelőzés mindig jobb, hiszen a komplett duguláselhárítás már kicsit nagyobb beruházásnak számít, mint az egy flakon gél megvásárlása. A KRET lefolyótisztító bármikor segítségünkre siet a nagyobb dugulások elhárításában.
 • A ZUM lefolyótisztító a konyhai és fürdőszobai lefolyócsöveket tisztítja


  Zum lefolyótisztító
  A ZUM lefolyótisztító minden háziasszonynak gyorsan és hatékonyan segít a lefolyókban keletkező szennyeződések eltávolításában. A szifonokban oly gyakran lerakódó szennyeződések nagyon gyorsan eltávolíthatók a praktikus tisztítónak köszönhetően.

  A ZUM lefolyótisztító biztosítja a víz szabad lefolyását:

  Az 1 literes kiszerelésben kapható ZUM lefolyótisztító magyar termék használata közben óvatosan kell eljárni, hiszen a szembe kerülve károsodásokat is okozhat. Érdemes a terméket úgy használni, hogy az se a kezünkre ne fröccsenjen, se a ruházatunkra és a szemtől is érdemes minél távolabb tartani. Súlyos égési sérülést és szemkárosodást is okozhat, ezért nagyon oda kell figyelni használata közben. A gyermekektől természetesen elzárva kell tartani a hatékonyan tisztító ZUM lefolyótisztítót. Figyeljünk arra, hogy használat közben savval soha ne érintkezzen, mert mérgező anyagok szabadulhatnak fel. Száraz helyen érdemes tárolni az eredeti csomagolásában. A gyártók odafigyeltek a gyerekekre is, hiszen PP gyerek biztonsági zárókupakkal látták el a terméket.
 • A Well Done lefolyótisztító percek alatt képes a csövek megtisztítására


  Well Done lefolyótisztító
  A Well Done lefolyótisztító percek alatt oldja fel a letapadt és lerakódott makacsabbnak megítélt szennyeződéseket is.

  A Well Done lefolyótisztító a lefolyócsövekben lerakódott szennyeződések eltávolításának királya:

  A lefolyócsőtisztító amellett, hogy hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket még fertőtlenítő hatással is rendelkezik. A csövekben lévő baktériumokat elpusztítja. A fertőtlenítés során a kellemetlen szagok is megszűnnek, így nem kell a mellékhelyiségeket sem folyton illatosítani. A teljes dugulás esetén is bevethető a Well Done lefolyótisztító. Amikor már a kagylóból sem megy le a víz, nem kell kilapátolni a felgyülemlett vizet, hiszen a tisztítószer ezen is képes áthatolni. A vízen átszivárog a Well Done lefolyótisztító és a dugulás helyét elérve azonnal megszűnteti a gondokat. Ha teljes dugulásról beszélünk, akkor a teljes flakon felhasználása szükséges. Egyéb, azaz részlegesnek mondhat dugulásoknál, elég csak a flakon felét felhasználni. Minden háziasszonynak érdemes ezt a csodaszert kipróbálnia, hiszen minden család életét megkeserítik a dugulások és a kellemetlen szagok.
 • A Domaclean lefolyótisztító 15-30 perc alatt hat


  Domaclean lefolyótisztító
  A Domaclean lefolyótisztító az elzsírosodott lefolyókat 15-30 perc alatt képes teljesen megtisztítani, a dugulásokat megszüntetni.

  A Domaclean lefolyótisztító forró vízzel használható:

  A tisztítószert a szükséges és előírt mennyiségben kell a lefolyóba önteni és ezután forró vizet ráengedve fejti ki hatását. Minden egyes dugulás esetén körülbelül 250-500 ml szert szükséges felhasználni ahhoz, hogy a duguláselhárítás tökéletes legyen. Ha úgy érzi, hogy a dugulás nem szűnt meg teljesen, akkor érdemes még egy adag Domaclean lefolyótisztító szert a lefolyókba önteni. Ezt a műveletet akár hetente is érdemes elvégezni, ilyenkor valószínűleg elég lesz egyszer, hiszen nem tudnak lerakódni a csövekben a baktériumok és a zsír valamint a haj és az olaj maradványok. A nátrium-hidroxidot és kálium hidroxidot is tartalmazó lefolyócsőtisztítószerrel nagyon óvatosan kell bánni, hiszen ha a bőrre vagy a szembe kerül, akkor súlyos károsodásokat okozhat. Minden egyes takarításkor ajánlott a gumikesztyű viselése. A Domaclean lefolyótisztító már nagyon sok háztartásban segített a dugulások mihamarabbi megszüntetésében.
 • A Sano Drain lefolyótisztító granulátum 200 grammos kiszerelésben kapható


  Sano Drain lefolyótisztító
  A Sano Drain lefolyótisztító megelőzéshez tökéletes, hiszen nagyon gyorsan szabaddá teszi az esetlegesen eldugult lefolyókat.

  A Sano Drain lefolyótisztító villámgyorsan feloldódik a lefolyókban:

  A gyorsan ható granulátum a zsírt nagyon gyorsan képes feloldani és így minden háziasszony elkerülheti az esetleges nagyobb dugulásokat, amelyek oly sok otthonban keserítik meg a háziasszonyok életét. A granulátum gyakori használatával a baktériumok nem tudnak elszaporodni és a lerakódások sem olyan mennyiségben keletkeznek, hogy totális dugulásokat okozzanak. A Sano Drain lefolyótisztító már nagyon sok háztartásban segített a makacs dugulásoknál. Miután megakadályozta a lerakódást a folyamatos vízáramlás már biztosított lesz. Nem kell állandóan arra figyelni, hogy vajon a mosogató mikor fog újra eldugulni, hiszen valljuk be ez az egyik legkritikusabb pont minden háztartásban. A Sano Drain lefolyótisztító még a rossz szagokat is elűzi, így a konyha mindig illatos lesz és semmilyen lefolyószag nem lesz érezhető. A lefolyótisztítót a kereskedelemben gyermekbiztos kupakkal hozzák forgalomba, hogy még véletlenül se okozzanak a kicsiknek balesetet.
 • Sokan kedvelik a Domestos lefolyótisztító szert


  Domestos lefolyótisztító
  Egyre több otthonba lehet megtalálni a Domestos lefolyótisztító szert, hiszen már sok háziasszony alkalmazta sikeresen az otthoni dugulások kiküszöbölésére.

  A Domestos lefolyótisztító minden háziasszonynak segít a dugulások elhárításában:

  A Domestos lefolyótisztító az egyik legerősebb tisztítószerek közé tartozik. A szer kifejlesztésénél odafigyeltek arra, hogy olyan speciális tisztítószerekhez hasonlítson, amelyeket csak a vízvezetés-szerelésben jártas személyek használnak. Mindösszesen 15 perc kell a tisztítószernek ahhoz, hogy hasson. A haj, a szappan, a zsír és még a fogkrém által okozott lerakódások is gyorsan megszüntethetők a Domestos lefolyótisztító segítségével. Ha végeztünk a szer használatával, akkor a csapot megnyitva azzt fogjuk tapasztalni, hogy a víz örvénylik lefelé és semmilyen dugulás nem állja útját. A Domestos termékek mindegyike fertőtlenítő hatással rendelkezik, így a dugulás elhárítással egyben ez is megtörténik. Megszünteti a sokszor oly kellemetlen szagokat. Érdemes hetente egy alkalommal használni és a lefolyókba önteni. A lefolyókon kívül még akár a túlfolyóba is önthető, hiszen ott is nagyon sok baktérium képes megülni. A termék megfizethető áron kerül a hazai boltok polcaira.
 • A Speeder Proffesional duguláselhárító-lefolyótisztító gél nagyon sűrű és hatásos duguláselhárító szer


  Speeder Proffesional lefolyótisztító
  A Speeder Proffesional duguláselhárító-lefolyótisztító gél egy nagyon sűrű géles folyékony lúg, amely segít az olcsó otthoni duguláselhárításoknál.

  A Speeder Proffesional duguláselhárító-lefolyótisztító gél a legjobb megoldás a makacs dugulások ellen:

  A Speeder Proffesional duguláselhárító-lefolyótisztító gél tökéletes megoldást biztosítani minden háziasszonynak, hiszen mindösszesen 15 perc alatt eltávolítja a lefolyókból a dugulásokat, amelyet általában a szírok, a haj, a lerakódott fogkrém és szappan okoz. A zsíros dugulások általában a konyhai mosogató körül fordulnak elő a leggyakrabban. A makacsabb szennyeződések eltávolításához a Speeder Proffesional duguláselhárító-lefolyótisztító gél felét szükséges a lefolyóba önteni, hogy a megfelelő hatást érjük el. Ha csak megelőzésre szeretnénk használni, akkor elég csak egy kupakkal használni, ami valljuk be heti szinten csak pár perc és jóval praktikusabb megoldás, mint a duguláselhárítókat kihívni minden hónapban egyszer. Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy a szilárd dugulások esetén nem fog beválni, hiszen arra nem alkalmas. ne várjuk azt, hogy tégla darabkákat vagy üvegszilánkokat fog feloldani a lefolyókban.
Most, hogy a végére értünk a cégünk és szolgáltatásink bemutatásán mi a véleményed? Tudnánk neked segíteni? Ne feledd, nincs olyan amit ne lehetne megcsinálni és mi mindenre garanciát adunk! Kapcsolat