Szakira van szükség? Tippek sikeres szakember kereséshez
Nincs könnyű dolgunk, ha manapság megbízható szakembert szeretnénk találni. Egyrészt ugyanis, a hihetetlenül felpörgött építőipar igényeihez képest eleve kevés a szakember, másrészt bizony közöttük is akadnak olyanok, akiknek a munkájával nem lehetünk teljesen elégedettek. Mi most összeszedtük Önöknek a legfontosabb tudnivalókat, amelyeket mindenképpen érdemes tisztázni még a folyamat legelején.

De vajon mik is a legnépszerűbb felújítási munkálatok ma Magyarországon?

  • 1. festés-tapétázás
  • 2. térkő és kültéri burkolás,
  • 3. kert és kerítés (térkövezés, kerítés felújítás)
  • 4. hőszigetelés,
  • 5. ajtó-ablak csere (kiegészítve a következőkkel: redőny, rovarháló, árnyékoló)
  • 6. tetőcsere,
  • 7. napelem,
  • 8. fűtéskorszerűsítés
  • 9. konyhabútor csere
  • 10. víz- és áramhálózat korszerűsítés
És vajon mik a legfontosabb dolgok, amikre mindenképpen figyelnünk kell a szakemberek kiválasztásakor? Következzen 5+1 szempont, amit mindenképpen érdemes figyelembe vennünk, ha nyugodt otthon felújítást szeretnénk magunknak.

1. Technikai adatok a vállalkozásról.

Ezeket az adatokat egy viszonylag egyszerű kereséssel elérhetjük, de annál többet tudnak elárulni nekünk. Egyrészt megmutatja, hogy valós, bejegyzett, ellenőrzött céggel van-e dolgunk; hogy a versenytársakhoz képest milyen tőkével rendelkeznek, a cégalapítás évéből pedig könnyen következtethetünk a stabilitásra.

2. Elérhetőségek (telefonos és személyes)

Mi sem lehetne idegőrlőbb, mint amikor megbízás után a szakember hirtelen elérhetetlenné válik. Igaz, ezt sosem tudjuk teljes biztonsággal elkerülni, de sokat elárulhat az első pár beszélgetés. Ha ugyanis már az első pár hívás alkalmával nehezen érjük utol a szakembert, nem kapunk visszahívást, illetve a beszélgetés tartalma sem ad választ az összes kérdésünkre, akkor valószínűleg jobban tesszük, ha más után nézünk.

3. Törvényi megfelelés; a szerződés.

Minden körülmény között szükség van szerződésírásra, mikor megbízunk egy céget vagy vállalkozót otthonunk felújításával, ez alól nem lehet kivétel. Fontos azonban megjegyezni, hogy a szerződés nem csak a megbízót védi, ugyanúgy garantálja, hogy a megbízott teljesítés után biztosan megkapja az egyeztetett díjat.

4. Felelősség és garancia.

Ahogyan fent is említettük, egy valamirevaló szakembernek tudnia kell felelősséget vállalnia a munkájáért. Ebbe beletartozik a határidők és a költségkeretek betartása, a minőségi teljesítés és az esetleges szakmai kérdésekben történő válaszadás is. Ha pedig vállalkozóval dolgozunk, aki adott esetben több szakembert is foglalkoztat, akkor ez minden egyes dolgozóra vonatkozik, hiszen egy ember szakszerűtlen munkája teljesen semmissé teheti az össze többiét is.

5. Olvassunk utána!

Nincs is annál nehezebb feladat, mint mikor az ismeretlennel állunk szemben. Éppen ezért még a folyamat legelején érdemes tájékozódni a várható plusz költségekről, hibafaktorokról, sőt akár még magáról az eljárásról is, legalább nagyvonalakban, hogy tudjuk mire számítsunk.
+1 Ne álljunk meg egynél!
Csak azért ,mert egy nagyon kedves ismerősünk ajánlott nekünk egy szakembert, aki neki tökéletesen bevált, még nem biztos, hogy nekünk is be fog! Ezért, illetve összehasonlítási alapként mindenképpen érdemes több helyről is bekérni árajánlatot egy-egy munkálathoz. Ha pedig ezeket az információkat mind egy helyen szeretnénk látni, akkor érdemes felkeresni szakikereső oldalakat. Partnerünknél, a baumap.hu-nál könnyen és gyorsan elérheted több száz szakember adatait, referencia munkáit és mindent, amire csak szükséged lehet, hogy megtaláld az ideális embert otthonod felújításához. Látogass el hozzánk te is!
Most, hogy a végére értünk a cégünk és szolgáltatásink bemutatásán mi a véleményed? Tudnánk neked segíteni? Ne feledd, nincs olyan amit ne lehetne megcsinálni és mi mindenre garanciát adunk! Kapcsolat