vizvezetek szerelés logo

Vízvezeték szerelés gyorsszolgálat:


Vízvezeték szerelés: 06 (70) 234 - 2000
Sűrgősségi (0 - 24)-ben hívható szám!


A vízvezeték szerelés a települések ivóvíz és szennyvíz hálózatának karbantartási munkálatait jelöli. A vízvezetékszerelő pedig ezeknek a feladatoknak az ellátására specializálódott szakember. A vízvezetékek története több ezer évvel korábbra, az ókorig nyúlik vissza, ekkor jelentek meg ugyanis az első csatornahálózatok. Érdekesség, hogy a nagy csatornaépítőként is elhíresült rómaiak még ólmot, latinul plumbumot használtak a csövek bevonataként. Az angol plumber, vagyis vízvezetékszerelő elnevezés ennek emlékét őrzi.

A történészek szerint az első vízvezeték szerelők azok a bádogosok lehettek, akik a fém megmunkálásával foglalkoztak. A két szakma ugyanarról a tőről fakadhatott és csak a későbbi specializálódással váltak ketté. A középkorban a vízvezetékszerelőkre az igényt a királyi udvarok ivóvíz ellátásának és szennyvízelvezetésének problémája tartotta fenn.

Mivel abban az időben a természetes vizek sokszor fertőzések kiindulópontjai voltak, aki tehette, alacsonyabb alkoholtartalommal bíró bort fogyasztott. Magyarországon a népmesei hősként is emlegetett Mátyás király volt az első, aki olasz mesterek közreműködésével a Budai várba vezette a Sváb-hegy mélyéből feltörő iható forrás vizét. A kialakított hálózat a közlekedő edények elvét vette alapul. A fennmaradt feljegyzések arról is tanúskodnak, hogy ekkor a Magyar Királyság területén még nem éltek olyan szakemberek, akik ezt a nehéz feladatot el tudták volna látni.

A vízvezeték szerelés feladatkörei és eszközei:

A vízvezetékszerelők szélesebb körű munkálataira az ipari forradalom változásai hozták meg a keresletet. A városokba áramló tömegek egészséges életkörülményeinek megteremtéséhez jól kiépített csatornahálózatokra volt szükség, amelyeket karban is kellett tartani. Manapság a vízvezeték szerelés sokrétű feladatokkörből tevődik össze.

A legfontosabbak ezek közül:
  • csőhálózat szerelése
  • szennyvízelvezetés és összegyűjtés megoldása a közművesítésen kívül álló területeken
  • épületek víztelenítése, illetve nyomás alá helyezése
  • kerti öntözőrendszerek kialakítása
  • általános épületgépészeti munkák
  • tűzoltásra szolgáló vízvételi helyek megépítése
A dugulási feladatok a vízvezeték szerelés egy külön részét adják. A duguláselhárítás lépései során a szerelő előkészíti a munkaterületet, felkutatja a dugulás okait, valamint meghatározza annak pontos helyét. A duguláselhárításhoz a kézi módszerek mellett olykor hatékony gépeket is alkalmaz. A felderítéshez a 21. században már olyan remek eszközök állnak a szakember rendelkezésére, mint a csatorna kamera, amivel a hálózat kisebb hibáira is rá lehet látni. A napjaink egyik leggyakrabban használt és legkiválóbb duguláselhárító gépe pedig a nagynyomású womás tisztító.

Szakértő segítség a dugulások ellen:


A dugulások mindenki életét megkeseríthetik, Önnek azonban nem kell sokat várnia a megoldásra. Duguláselhárítás szolgáltatásunk a nagy tapasztalattal bíró munkatársaink segítségével zajlik Budapest és környéke vonzáskörzetében. Ha azonnali duguláselhárítás feladatokra keres szakembert, vegye fel cégünkkel a kapcsolatot még ma!
Most, hogy a végére értünk a cégünk és szolgáltatásink bemutatásán mi a véleményed? Tudnánk neked segíteni? Ne feledd, nincs olyan amit ne lehetne megcsinálni és mi mindenre garanciát adunk! Kapcsolat