Zuhanytálca duguláselhárítás: mi lehet a zuhanytálca dugulásának oka?
Bár a zuhanyzás története egyidős az emberi civilizáció megszületésével, a kabinok széleskörű elterjedésére egészen a 20. század második feléig várni kellett. Ehhez egy sor olyan találmányra volt szükség, ami lehetővé tette a víz felmelegítését, illetve a vízesést imitáló hatás elérését. Hazánkban a kádakat körülbelül 20 éve kezdték felváltani a kabinok, az újépítésű ingatlanokban már szinte mindenhol jelen vannak. Az új trenddel párhuzamosan a vízvezetékszerelők munkája is bővült. A zuhanytálca duguláselhárítás napjainkban minden szakember szolgáltatásai között megtalálható.

Milyen zuhanykabinok léteznek?

A zuhanykabinoknak kétféle változata ismert, vannak épített, illetve készen vásárolt típusok. Az épített kabinokról általánosságban elmondható, hogy masszívabbak és a teherbírásuk is jóval magasabb, mint az üzletben kapható társaiké. A tervezés során viszont figyelni kell a tálca és a lefolyó megfelelő kialakítására, valamint arra, hogy a kész kabin nem mobilis. Velük szemben a vásárolt zuhanyzók sokkal könnyebben mozgathatók, de az olcsó termékek hamar elhasználódhatnak. Ráadásul a vékonyabb tálcák alá, a helyhiány miatt gyakran flexibilis lefolyócső kerül, ami szintén nem túl időtálló. A szakemberek egy része emiatt nem is javasolja, hogy az ilyen kabin tulajdonosok maguk álljanak neki a zuhanytálca duguláselhárítás lépéseinek.

Mi lehet a zuhanytálca dugulásának oka?

A zuhanytálca alatt elhelyezkedő lefolyó a legtöbbször teljesen hétköznapi okok miatt dugul el. Gondot okozhatnak például a zuhanyzás közben lehulló hajszálak, amelyek egy része a hajfogó szűrőn is átjut, majd a szappanmaradványokkal együtt rátapad a csövek falára. A haj és a szappan mellett a nagyon sűrű balzsamok és egyéb tisztálkodási szerek is dugulást eredményezhetnek, csakúgy, mint a nem jól feloldott, granulátumos lefolyótisztítók. Magasabb a dugulás esélye akkor, ha a fürdő és a konyha ágai közös vezetékben csatlakoznak. Az olyan országrészekben pedig, ahol különösen kemény a víz, a vízkőlerakódások is veszélyt jelentenek.

Hogyan történhet a zuhanytálca duguláselhárítás?

A zuhanytálca duguláselhárítás lépései akár otthon, szakember nélkül is kivitelezhetők. Első körben a szűrőt érdemes eltávolítani, majd egy alapos tisztítás után visszahelyezni. Olykor ugyanis előfordulhat, hogy bár áll a víz a tálcában, még sincs valódi dugulás, csupán a szűrő telt meg. Amennyiben a probléma továbbra is fennmarad, a mechanikus eszközök helyett ajánlott egy adag forró vízzel átmosni a lefolyót. A meleg leoldja a zsíros lerakódásokat, így a dugulás hamar megszűnhet. A makacsabb szennyeződésekhez bevethető még a szódabikarbóna és ecet keveréke, ami már viszonylag gyorsan eredményhez vezethet.

Ha viszont egyik módszer sem hoz látható javulást, egy csőgörény segítségével meg lehet próbálni feloldani a kiváltó okokat, de csak óvatosan. Az erős lerakódásokat semmilyen körülmények között nem szabad tovább nyomni a rendszerben, mert ekkor a zuhanytálca duguláselhárítás akár komolyabb károkkal járhat együtt. A flexibilis lefolyócsőnél azonban a csőgörény használata nem javasolt.

Cégünk nagy tapasztalattal áll az Ön rendelkezésére. Duguláselhárítás szolgáltatásunk Budapest és környéke bármely részén igénybe vehető. Szakembereinknek az azonnali duguláselhárítás sem jelent gondot. Várjuk jelentkezését!
Most, hogy a végére értünk a cégünk és szolgáltatásink bemutatásán mi a véleményed? Tudnánk neked segíteni? Ne feledd, nincs olyan amit ne lehetne megcsinálni és mi mindenre garanciát adunk! Kapcsolat