Honnan tudom, hogy csatorna duguláselhárításra van szükségem?
Az otthon lefolyóiban a legváratlanabb helyzetekben fordulhatnak elő dugulások. Különösen sok kellemetlenséget tudnak okozni, ha a reggeli készülődés alatt, vagy egyéb sürgős szituációkban kell szembesülnünk a problémával. A csatorna dugulás hátterében számos, teljesen hétköznapi tényező állhat, melyeket elsősorban a lefolyó használatának jellege határoz meg.

Melyek a dugulás leggyakoribb okai?

A dugulást kiváltó okokat célszerű a vizes helyiségek lefolyói szerint vizsgálni. A konyhában elsősorban a főzést előkészítő folyamatok, valamint a mosogatás közben kerülhetnek szennyeződések a lefolyóba. A kisebb ételmaradékok már viszonylag rövid időn belül komoly akadályokat képezhetnek a szennyvíz előtt. Ehhez jönnek még a tányárokról, valamint az edényekről leváló zsíros anyagok, amelyek ragacsos állagú dugulást alkotnak a csövekben.

A nem túl hatékony zsíroldó erővel rendelkező mosogatószer és a túl langyos mosogatóvíz szintén növelhetik a dugulások kialakulásának kockázatát. A közüzemi konyhákban és éttermekben a csatorna dugulás megjelenését a kötelezően felszerelt zsírfogók használatával akadályozzák meg.

A fürdőszobai dugulásokért elsődlegesen a különböző tisztálkodási szerek maradványai, illetve a fürdés közben a testről leváló szőr- és hajszálak tehetők felelőssé. Mivel nagyon sok szappan és balzsam nem tud jól feloldódni a vízben, ezért megülnek a lefolyókban. Ezek idővel akár makacsabb dugulásokat is okozhatnak a csatornában. A fürdőkádnál és a zuhanytálcánál a rendszeres dugulásokat hajfogók alkalmazásával lehet a legkönnyebben megelőzni.

A vécék esetében figyelnünk kell arra, hogy a csészébe csak a megfelelő papír anyagok kerüljenek. A nedves törlőkendők és más tisztasági termékek ugyanis fennakadhatnak a csatornában, ebből adódóan maguk is dugulások kiváltói lehetnek. A szakemberek sokszor tapasztalták már, hogy a csatornában a kitüremkedő gumigyűrű teli volt ezek maradványaival.

A csatorna dugulás figyelmeztető jelei

A csatorna dugulás leggyakoribb jele, ha a szennyvíz megakad vagy csak hosszú idő alatt tud távozni. A vécében ezt jellegzetes bugyborékoló hang és némi visszaáramlás is kísérheti. Ez viszont még nem jelenti azt, hogy profi csatorna duguláselhárítás szolgáltatás igénybe vételére lenne szükségünk. Első körben mindenképpen érdemes megpróbálkozni azzal, hogy szakember nélkül orvosoljuk a gondokat. Kivétel, ha valamilyen nagyobb idegen tárgy került a lefolyóba, ekkor ugyanis a jól ismert mechanikus módszerekkel akár tovább is nyomhatjuk az akadályt.

A lerakódások feloldásához bevethető legjobb házi praktikák a következők:
  • csatorna dugulás figyelmeztető jelei
  • dugulás leggyakoribb okai
  • dugulás leggyakoribb okai
  • csatorna duguláselhárítás
Ha ezek közül egyik sem oldja meg a csatorna dugulás problémáját, már mindenképpen szakember segítségét kell kérnünk.

Cégünk több éves tapasztalattal rendelkező munkatársai Budapest és környékén vállalják a duguláselhárítási munkálatok elvégzését. Duguláselhárítás szolgáltatásunk sürgős esetekben a nap 0-24 órájában kérhető.
Most, hogy a végére értünk a cégünk és szolgáltatásink bemutatásán mi a véleményed? Tudnánk neked segíteni? Ne feledd, nincs olyan amit ne lehetne megcsinálni és mi mindenre garanciát adunk! Kapcsolat