Padlóösszefolyó duguláselhárítás: miért dugulhat el a padlóösszefolyó?
A padlóösszefolyó általában csak akkor kerül a figyelem középpontjába, ha a fürdőszoba burkolatára valami oknál fogva jelentősebb mennyiségű víz kerül. Ezt okozhatja egy meghibásodott mosógép, egy felborított felmosó vödör vagy akár egy túleresztett fürdőkád is. A padlóösszefolyó legfontosabb szerepe, hogy a nedvességet a csatorna irányába vezesse, így óvva a helyiséget a komoly károktól. Olykor a padlóösszefolyóhoz a fürdőszoba más lefolyói is csatlakoztatva vannak, ami még inkább növeli a dugulás veszélyét.

Miért dugulhat el a padlóösszefolyó?

A padlóösszefolyó duguláselhárítás szempontjából érdemes közelebbről megismerni a szerkezet felépítését. A padlóösszefolyó helyét már a fürdőszoba tervezésekor meg kell határozni, hiszen a burkolatnak a lefolyó irányába kell lejtenie. A lefolyó a padlóban helyezkedik el, felette pedig egy védőrács található. Ez a rács segít megakadályozni a nagyobb tárgyak bejutását a lefolyóba. A padlóösszefolyó kiemelt részét képezi még az U alakú, bűzelzáróként funkcionáló cső. Ebben a csőben állandó jelleggel víz található, ezért a gázok nem tudnak kijutni a lakótérbe.

Az újabb típusú padlóösszefolyóknál a szifonok egy külön tisztítónyílással is rendelkeznek, ebből adódóan a szifon után keletkező dugulások egyszerűbben elérhetők. A kellemetlen szagok visszaáramlásától itt sem kell tartani, a nyílást ugyanis egy gyorsan leszerelhető vakdugó zárja le. Ez a megoldás a dugulás helyének pontosabb megállapítására is lehetőséget ad. Ha a nyílásba vizet töltve, a folyadék akadály nélkül elfolyik a csatorna irányába, akkor a probléma mindenképpen a szifonban keresendő. Ellenkező esetben a dugulás valahol a szifont követő vezetékben keletkezett.

A padlóösszefolyó dugulásáért többféle tényező tehető felelőssé. Ilyen például a rács, ami bár a nagyobb idegen tárgyaktól óvja a csatornát, a kisebb szennyeződések mégis akadály nélkül juthatnak át rajta. A napi szinten lehulló hajszálak, porcicák és egyéb anyagok idővel dugulást idézhetnek elő. Ha többágú padlóösszefolyóról van szó, a kosz a fürdőszoba más lefolyóiból is érkezhet.

A padlóösszefolyó duguláselhárítás lépései:

A duguláselhárítás lépései a legtöbb esetben szaktudás nélkül is elvégezhetők. A munkát a védőrács leszerelésével kell kezdeni, majd célszerű valamilyen eldobható kesztyűt húzni. Amennyiben a szifonon található tisztítónyílás, a fent már említett módszer segítségével ellenőrizni kell a dugulás pozícióját. A szifonban megbújó lerakódások akár kézzel is eltávolíthatók, amihez jól jöhet egy kisebb csőgörény. Abban az esetben viszont, ha a dugulás nem a szifonban alakult ki, már érdemes szakembert hívni. A padlóösszefolyó duguláselhárítás házi módszerei ugyanis a távolabbi és makacsabb lerakódásoknál már nem sokat érnek. A szerelő viszont olyan eszközökkel rendelkezik, amelyek hatékonyan távolítják el a dugulás előidézőit. Ilyen például a nagynyomású woma tisztítógép.

Cégünk nagy tapasztalattal segít az azonnali duguláselhárítás kivitelezésében. Duguláselhárítás szolgáltatásunk Budapest és környéke vonzáskörzetében érhető kell. Keressenek minket bizalommal!
Most, hogy a végére értünk a cégünk és szolgáltatásink bemutatásán mi a véleményed? Tudnánk neked segíteni? Ne feledd, nincs olyan amit ne lehetne megcsinálni és mi mindenre garanciát adunk! Kapcsolat